Friday, August 13, 2010

Зарим хоолны жорууд


Амталж шарсан чихэрлэг бөөрөнхий мах

Орц: /4порц/
Гахайн татсан мах 350гр
Цагаан гаа 15гр
Салатны ногоон навч зохих хэмжээгээр
/махны суурь амтлагч/
Цагаан хуурай вино 1х/х
Цуу 1.5 ц/х
Нунтаг давс
Өндөг 1ширхэг
Нунтаг сухарь 2х/х

"Коктейль” зутан шөл

Орц:
ус 80гр
Улаан лооль 30гр
Мөөг 30гр
Цэцэгт байцаа 30гр
Сүү 20гр
Давс повоор
Орегано базилик
1.Улаан лооль, мөөг, цэцэгт байцааг /ногоонуудыг чанахаас өмнө цөцгийн тосонд бага зэрэг хуурвал зутан шөл бүр ч амтлаг болдог/ тус тусад нь бага зэрэг усанд сайтар болтол нь чанана. Үүний дараа тус тусад нь чанасан устай нь сайтар миксэрдэж нухаад давс, перецээр амтлана. Ингэхдээ улаан лоолийн зутан шөлийг орегано амтлагчаар, мөөгний шөлийг базиликаар нэмж амтлана.
2.Гурван төрлийн зутан шөлийг сүү болон цөцгийн тосоор амтлаад нэг тавагт холихгүйгээр хийнэ.

Шарсан загас /Франц/

Орц: Гурил 100гр, нимбэгний хүчил 1/2ц/х
Давс повоор, өндөг 1ш
Ус 2 х/х
Талхны зөөлөн үйрмэг 2.5 аяга
Цөцгийн тос 2х/х
Ургамлын тос 2х/х
Загасны ясгүй мах 4хэсэг
Нимгэн хэрчсэн нимбэг Гурил, нимбэгний хүчил, давс, повоорын нэг саванд хийнэ. Энэ амталсан гуриландаа загасны махаа өнхрүүлнэ. Ус, өндөг хоёрыг нийлүүлж хутгана. Гуриланд өнхрүүлсэн загасны махыг өндөгний холимогоор норгож дараа нь талхны үйрмэгт өнхрүүлнэ. Хайруулын тавганд цөцгийн тос болон ургамлын тосоо хийж халаана. Загасны махаа тал бүрийг нь 5мин орчим шаргалттал шарж болгоно. Таваглахдаа зүсэм нимбэгээр чимэглээрэй.

No comments: